Utforska guruns senaste alster
När man i Sverige talar om gurus inom omvärldsanalysområdet är det nog många som skulle lägga en röst på Benjamin Gilad. Han har p.g.a. av sitt författarskap och med många konferensframträdanden i sin något provokativa stil skapat en framskjuten position bland praktiker över hela världen.

En del har nog ansett att koncepten kring tidigare succéboken ”Business Blindspots” har upprepats lite väl många gånger sedan den kom ut första gången under mitten av 90-talet. Därför skulle man kunna säga att det är en efterlängtad ny bok som Ben Gilad nu släppt. Den nya boktiteln är ”Early Warning: -Using Competitive Intelligence to Anticipate Market Shifts, Control Risk, and Create Powerful Strategies”. I rättvisans namn ska dock sägas att Gilad faktiskt talat en del om Risk Management (som är en del av nya bokens tema) de senaste åren så boken känns både intressant och relevant.

Boken Early Warning kan sägas verka i gränssnittet mellan omvärldsanalys och management. Att utvärdera och hantera företagsrisker med hjälp av ett Competitive Early Warning system är ett verktyg som t.ex. framförs i boken. För dig som är intresserad av BI-guruns senaste alster, går det nu att köpa boken från Amazon för direktleverans (följ länken nedan).

Källa: Early Warning: -Using Competitive Intelligence to Anticipate Market Shifts, Control Risk, and Create Powerful Strategies