Tips: Använd DI:s databas för “gratis” omvärldsbevakning och research
Prenumererar du eller ditt företag på Dagens Industri? Då har ni därmed också fri tillgång till ett av Sveriges största och bästa artikelarkiv för affärsnyheter.
Genom att besöka Dagens Industri på nätet kan du som DI-prenumerant söka i Dagens Industris arkiv omfattande drygt 150.000 artiklar som sträcker sig tillbaka ända till 1994 från dags dato.
Eftersom DI:s nättjänst di.se sedan ca två m??nader är en del av den vanliga pappersprenumerationen på tidningen behöver man först logga in med det användarnamn och lösenord som skickades ut i samband med detta. Alla Dagens Industris tidningsprenumeranter har fått detta utskickad. Om du inte har fått tillgång till detta kan det kanske vara värt att kolla upp vem i företaget som sitter på dessa uppgifter. (Efter att du loggat in till di.se, klicka därefter på rubriken “Arkiv” i den vänstra menyn för att komma åt artikelarkivet).
Alltså utnyttja denna möjlighet till omvärldsbevakning och research genom att söka i databasarkivet. Innehållet täcker det mesta när det handlar om svenskt näringsliv och börs. Tjänsten kan ju i princip betraktas som ”gratis” om man redan är prenumerant på tidningen. Det finns idag många som köper dessa artiklar ”en gång till” genom att köpa samma artiklar från en databasvärd, vilket är onödigt om du huvudsakligen tankar hem DI-artiklar.
En annan mycket användbar service på nya di.se är möjligheten att numera kunna läsa tidningen redan klockan 22.00 kvällen före utgivningsdagen. Att kunna läsa artiklarna dagen innan tidningen kommer ut ger möjlighet till snabbast möjliga uppdatering och framförhållning.

Källa: Dagens Industri