Telekom dominerar nyhetsflödet visar ny näringslivsbarometer från Observer
Telekombranschen dominerar affärs- och näringslivsnyheterna även under första kvartalet 2001 visar Observers näringslivsbarometer. Ericsson har övertagit rollen som mest omskrivna företaget från Telia. Kurt Hellström och Marianne Nivert delar förstaplatsen som den mest omskrivna företagsledaren.
Telekom samt bank och försäkring är de klart största branscherna i näringspressen under det första kvartalet 2001. Intresset för IT-branschen som tidigare har varit mycket stort har i det närmaste halverats.
Bland de som minskat sin synlighet i medierna finns Framfab som under första kvartalet 2001 enbart har fått en niondel av de huvudrubriker som de fick under det sista kvartalet 2000. Även Icon har halverat sitt genomslag under perioden.
Näringslivsbarometern är en undersökning som medieanalysföretaget Observer gör varje kvartal och som baserar sig på mediernas toppnyheter inom området näringsliv/ekonomi. Avsikten är att följa nyhetsmediernas dagordning och se hur media fördelar intresset för enskilda ämnen och aktörer över tid.

Källa: Observer