Sveriges Informationsförening byter namn
Styrelsen i Sveriges Informationsförening har beslutat att föreslå för medlemmarna att organisationen byter namn. Till vad är dock ännu inte klart – först ska medlemmarna säga sitt.

“Föreningen påbörjade ett utvecklingsarbete 2008 och resultatet är dagens vision: fler och mer kommunikativa organisationer. Sedan dess har verksamheten fortsatt att utvecklas och nu är det dags att låta namnet på föreningen spegla den utvecklingen. Vi är en förening för alla kommunikatörer och vår framtoning ska vara lika offensiv”, säger Cecilia Schön Jansson, ordförande i Informationsföreningens styrelse.

Styrelsen kommer att lägga fram förslaget att byta namn på en extrastämma i början på nästa år. Men vad förslaget kommer att bli är ännu inte klart. Nu ska medlemmarna involveras i processen.

Föreningen har bytt namn två gånger tidigare, från Sveriges Pressombudsmän till Sveriges Public Relations Förening 1960, och till Sveriges Informationsförening 1991. Namnen har sagt något om den utveckling som yrket genomgått under de 60 år föreningen verkat.

Källa: Sveriges Informationsförening