Svenskt omvärldsbevakningsföretag patentskyddar söktekniken – nu åtta patent godkända
Det svenska omvärldsbevakningsföretaget FindAgent meddelar idag att man ytterligare har förstärkt sin patentportfölj med ett fjärde beviljat patent i Sverige, vilket ökar det totala antalet beviljade patent till åtta.

FindAgents ägare, Hapax Limited i London, har investerat i patent avseende den språkförstående sökteknologin sedan 1999. Hittills har totalt 16 ansökningar om patentskydd l??mnats in i Sverige, USA och Europa. Av dessa patentsökningar har än så länge fyra av fem beviljats i Sverige, fyra av sex har beviljats i USA, och i Europa ligger 5 ansökningar för granskning.

“Språkteknologisk innovation är kärnan av vår verksamhet”, säger Mark Redgrave, VD för FindAgent. Vi älskar utmaningen. Det här är svensk mjukvaruutveckling när den är som bäst. Varenda dag gör vårt duktiga gäng av svenska lingvister och programvaruutvecklare vår sökteknologi än mer intelligent och användbar för våra kunder. Innovation är vad som utmärker våra tjänster, och vi kommer att fortsätta investera både i vidareutvecklingen av och i skyddet av våra innovationer”.

FindAgent som i dagsläget har 14 anställda med kontor i både Stockholm och London genomförde en total uppgradering av sin omvärldsbevakningstjänst i oktober 2004, framhåller vidare att man lanserar nya funktioner var tredje månad.

“Marknaden för omvärldsbevakning är under förändring. Då mängden nyheter som finns tillgänglig online hela tiden ökar, kräver kunderna alltmer sofistikerade verktyg för att hitta, analysera och använda nyhetsinformationen. FindAgents patenterade sökteknologi gör det möjligt för oss att leverera en exaktare sökning och en intelligentare analys åt våra kunder, och detta på ett sätt som traditionella sökteknologier helt enkelt inte kan motsvara. Våra kunder har några kraftfulla nya funktioner att se fram emot under året, säger Mark Redgrave”.

Källa: FindAgent AB