Svenska Retriever lanserar digital omvärldsbevakningstjänst för PR-byråer
Det svenska omvärldsbevakningsföretaget Retriever meddelar att de nu lanserar “Proactive” – en ny digital omvärldsbevakningstjänst för pr-byråer, som skall ge kontinuerlig och strukturerad överblick av nyhetsflödet på Internet.
Retriever har sedan företaget lanserades i januari arbetat med att utveckla en skräddarsydd bevakningstjänst för pr-byråer.
”PR-branschen har länge efterfrågat en tjänst som möjliggör en enkel och kontinuerlig bevakning av digitala medier”, säger Daniel Petersson, affärsområdeschef på Retriever.
Med Retriever Proactive kan en pr-byrå lägga upp flera olika bevakningsprofiler och därefter följa en lättöverskådlig bild av nyhetsflödet om kunder, branscher och specifika ämnesområden. Det möjliggör snabba reaktioner på publicerade nyheter. Redan idag används Retrievers nya omvärldsbevakningstjänst av pr-byrån Move PR.
”Dagens uppdragsgivare är beroende av en heltäckande mediebevakning i realtid, det gäller att hela tiden ligga steget före och kunna agera snabbt. För oss som PR-byrå är Retrievers verktyg idealiskt, eftersom det på ett snabböverskådligt sätt presenterar material rörande våra kunder och deras branscher”, säger Nils Djurklou, en av grundarna till Move PR.

Källa: Retriever