Svensk omvärldsbevakning med uppdaterad nyhetssökmotor
Frisim.com meddelar nu att man lanserar en uppdaterad version av sin nyhetssökmotor där båda nyhetsartiklar och blogginlägg görs sökbara. Frisim rangordnar nyhetsartiklar dels baserat på hur många bloggar som skrivit om artiklarna dels på hur många som klickat sig vidare till nyhetsartiklarna. Nyhetsartiklar från de större svenska nyhetssajterna, blogginlägg från populära bloggar, plus bloggar som använder de blogg-ping-tj??nster som man samarbetar med, analyseras och är sökbara direkt på Frisim.com. Frisim gör det möjligt att se vilka svenskspråkiga bloggar som länkar till vilka nyhetsartiklar och vilka nyhetsartiklar som länkats mest. Trendgrafer över hur vanligt ett ord är över tiden visas och de vanligast förekommande namnen i nyheterna listas.

Nyhetssajter och bloggar kan bevakas med Frisim genom automatiserade sökningar vars resultat kan fås i till exempel RSS-format för kunna läsas i en nyhetsläsare. Enkla bevakningar är gratis. Frisim betraktar sig som ett komplement till Google News, Eniro eller Sesam nyhetssök och framhåller att man är överlägsen dessa i och med bredare insamling av nyhetsmaterial och bloggar och starkare analys av det insamlade materialet.

”Uppdateringen av Frisim, där vi kopplar ihop nyhetsartiklar och bloggar, gör att vi kan erbjuda en ännu mer intressant omvärldsbevakning där vi också ser vilka nyhetsartiklar som ges uppmärksamhet på nätet”, säger Clas Rydergren som utvecklar och driver Frisim.

Källa: Frisim