Svensk nyhetsagent söker upp nyheter i ny typ av TV-nyhetsprogram
Den svenska onlinetjänsten Silobreaker kommer att användas i Sky News nya prime time-satsning ”Sky.com News”. TV-programmet kommer att leta rätt på de hetaste nyheterna på nätet just nu. Nyheter på Internet har förändrat hur information sprids. Senast under protesterna i Burma ledde nätnyheterna rapporteringen inifrån det stängda landet. Det här tar nu brittiska Sky News fasta på och gör en helt ny sorts TV-program som kopplar samman webben med TV-mediet i direktsändning. Och den svenskutvecklade tjänsten Silobreaker kommer att användas under sändningen.

”Det är spännande att se hur Sky News kommer att lyckas sudda ut gränserna mellan traditionella medier och det stora överflöd av nyheter som finns på Internet”, säger Mats Björe på Silobreaker.

Tisdagar till fredagar kommer det nya programmet Sky.com News att sändas klockan 19.30. Med hjälp av den svenskutvecklade tjänsten Silobreaker kommer programmet att leta reda på de intressantaste nyheterna från runt om i världen just nu. Dessutom kommer tittarna själva att kunna påverka innehållet i programmet.
Förutom Silobreaker kommer Sky News bland annat använda Truveo för videolänkar och Digg för att titta på sociala länknätverk.

Källa: Silobreaker