Spegeln som talar om hur du kommer se ut i framtiden
Undrar du hur du kommer att se ut om ett halvår om du kör på med samma matvanor och samtidigt ligger kvar på sofflocket? Med Snövit som inspirationskälla har Accenture tagit fram en “spegel” som visar din framtida spegelbild. Accenture kallar den nya produkten ”Persuasive Mirror” – en form av livsstils-övervakning. Spegeln är framtagen för att bidra till sundare livsstil och vara ett led i att bota fetma och andra relaterade hälsoproblem. Den kommer användas vid kommande studier på överviktiga tonåringar på University of California, San Diego (UCSD).

”Spegelbilden straffar den som inte tagit hand om sig själv och belönar den med sunda levnadsvanor”, säger Karin Ljungars konsult på Accenture.

Prototypen är framtagen av Accenture Technology Labs i Sophia Antipolis i Frankrike och är utformad som en vanlig badrumsspegel. Spegeln registrerar information från web-kameror och sensorer placerade runt om i bostaden. Alla levnadsmönster övervakas -en sväng till kylskåpet, en joggingtur på löpbandet eller en kväll på soffan. Informationen analyseras genom en programvara som bedömer din livsstil och sedan visar din blivande spegelbild. Förutom att spegeln förutspår din vikt kan systemet också processa andra hälsorelaterade parametrar t ex vad som händer med dig om du vistas för mycket i solen, dricker alkohol, röker eller använder narkotika. Spegeln, som tog 18 månader att bygga, är tänkt att användas i läkemedels-, hälso- och försäkringsindustrin.

Källa: Accenture