Småföretagarnas egen nyhetstjänst lanseras
Dataprogramleverantören Scandinavian PC Systems AB (SPCS) meddelar att man lanserar en daglig ”tidning” med nyheter som berör landets alla småföretagare och som finns tillgänglig direkt i det egna ekonomiprogrammet. En intressant företeelse minst sagt måste man säga med en programvaruleverantör som med uttalade journalistiska ambitioner ska driva en slags nättidskrift som distribueras ut till kunderna som använder företagets program. Den elektroniska och helt reklamfria nyhetstjänsten heter SPCS Infoline. Först ut med nyheten är SPCS storsäljande skatte- och löneprogram, som kommer till tiotusentals företag den närmaste tiden.

”Det växande informationsflödet är ett av företagarnas största problem, säger Rolf Dahlberg, vd i Scandinavian PC Systems. Med SPCS Infoline förenklar vi tillvaron för dem genom att sortera ut sånt som är viktigt att veta för att de ska kunna driva sina företag på bästa sätt.

N??r användarna öppnar sitt program möts de av den uppdaterade nyhetstjänsten som bland annat innehåller: -De viktigaste och senaste ekonomiska och juridiska nyheterna som berör företagarna, -Begripliga tolkningar av nya beslut från myndigheter och politiker, och -Direktlänkar till väl utvalda och viktiga externa informationskällor. SPCS Infoline, som jobbar via datorns internetanslutning, införs efter hand i alla SPCS ekonomiprogram med början denna vecka.

Källa: Scandinavian PC Systems AB