Silobreakers nyhetssök blir gratis
Svenskägda företaget Silobreaker lanserar nu en testversion av sin omvärldsbevakningstjänst som ska vara gratis för användaren. Silobreaker presenterar de största nyheterna och gör dem sökbara samt visualiserar även de dolda sambanden bakom nyheterna så att användaren snabbt ska kunna sätta sig in i ett ämnesområde.

”Silobreaker är en betaltjänst för informationsspecialister men nu öppnar vi tjänsten för alla att använda gratis”, säger Mats Björe.

Silobreaker analyserar nyhetstexter, bloggar och annan information som flödar in i systemet dagligen. Genom att så många texter kan analyseras helt automatiskt går det att hitta dolda samband i de stora textmassorna. Nästa steg är att lägga till ljud- och videomaterial för att ge en ännu mer komplett bild av vad man söker på.

”Med Silobreaker ska du kunna förstå ett skeende på en minut genom den överblick som verktyget ger, fortsätter Mats Björe. Men på en minut hinner du knappt öppna de första Google-träffarna, än mindre läsa dem”.

För att få tillgång till tjänsten går man till beta.silobreaker.com och söker fritt eller registrerar sig för ett gratis abonnemang för ytterligare funktioner. För mer information kontakta Silobreaker.

Källa: Silobreaker