Retriever samarbetar med världens största innehållsleverantör – nytänkande som sätter standarden
Det digitala omvärldsbevakningsföretaget Retriever har skrivit avtal med Dialog, världens största innehållsleverantörer av tryckta media. Samarbetet ger Retrievers kunder tillgång till ytterligare 7500 internationella källor.

”Nu har vi inte bara den bästa källtäckningen i nordiska medier utan också i de internationella, säger Robert Söderling på Retriever Sverige. Alla sökträffar presenteras som vilken källa som helst i Retrievers gränssnitt och artiklarna är möjliga att läsa i sin helhet, fortsätter Robert Söderling.

Majoriteten av de 7500 källor som Dialog bevakar är tryckt media. I flertalet av dem bevakas alla artiklar och materialet indexeras i sin helhet. I bevakningen ingår även nyhetsbyråer, radio- och TV-material, nyhetsbrev och pressmeddelanden. Dialog ägs av Thomson Corporation som har 44000 anställda. Företaget finns idag i 32 länder och har 20 miljoner användare i 130 länder.
Retriever levererar idag nyheter till myndigheter och organisationer, fördelade på de flesta branscher. Retriever har idag totalt 22 anställda i Stockholm och Oslo. För mer information om tjänsterna och det nya avtalet kontakta Retriever.

Som kommentar till detta kan vi från redaktionens sida klart säga att det är en mycket intressant utveckling, som kommer att gynna slutanvändarna. Att i samma tjänst få tillgång till både webbevakning och en stor viktig kommersiell databas med tryckta källor är ett nytänkande som vi får hoppas att fler svenska leverantörer tar efter. Med integrerade tjänster, med ett stort totalt utbud, är det inte omöjligt längre att möta många användares totala behov i en enda tjänst.

Källa: Retriever Sverige AB