Retriever lanserar personlig nyhetsbevakning
Omvärldsbevakningsföretaget Retriever har nu utvecklat ”Personal Retriever” som är en ny tjänst för nyhetsbevakning av redaktionellt material på Internet. Med den nya tjänsten utmanar Retriever liknande bevakningstjänster genom att erbjuda effektiv och lättillgänglig nyhetsbevakning till en betydligt lägre kostnad.
Retriever erbjuder sedan tidigare mer avancerade omvärldsbevakningstjänster avsedda för hela organisationer och företag. Nu utvidgas produktlinjen med en bevakningstjänst för den enskilde användaren. Med Personal Retriever kan användaren följa nyligen publicerade nyheter inom flera bevakningsområden, som komplement kan de som vill även få nyhetssammanfattningar med epost vid önskad tidpunkt under dagen.
”För att göra nyhetsbevakning tillgänglig för fler enskilda användare kommer Personal Retriever inte kosta mer än att prenumerera på en daglig affärstidning. Ett bevis för att vi erbjuder marknadens bästa bevakningstjänst får den som testkör oss en månad”, säger Daniel Petersson, affärsområdeschef på Retriever.
Personal Retriever innehåller tio sökrobotar som sköter nyhetsbevakning av 400 svenska och engelska nyhetskällor, samt ett urval av de viktigaste nordiska källorna. Nyhetsflödet levereras kontinuerligt till en personlig webbtidning som nås från www.retriever.se. Där kan användaren också löpande följa samtliga publicerade nyheter från upp till 100 medier. Nyhetslänkar från agenter och fasta bevakningar kan sparas och sorteras i ett obegränsat arkiv.
Den nya lösningen har utvecklats tillsammans med teknikföretaget Infobilis Universal AB. Infobilis har tidigare sedan maj 2000 erbjudit en gratis föregångartjänst till Personal Retriever. Kostnaden för att abonnera på Personal Retriever är 200 kronor per månad och abonnemang.

Källa: Retriever