Retriever köper mediebevakningsföretag
Konkurrensen inom mediebevakning hårdnar. Denna vecka köper Schibstedägda Retriever den norska konkurrenten Ifoqus. Robert Söderling, VD för Retriever, meddelar att uppköpet av Ifoqus kan bli en av flera vägar för att säkra tillväxten i Norden. Han bekräftar också att Retriever överväger uppköp av andra aktörer i Norden. Söderling menar att det är viktigt för Retriever att satsa i en bransch som är präglad av konsolidering. Ifoqus kommer att omsätta omkring 3 miljoner NOK under 2005 och har en kundportfölj på över 100 kunder. Köpet genomförs genom en inkråmsaffär där Retriever köper både kunderna och den tekniska plattformen.

”Vi ser stora möjligheter i uppköpet av Ifoqus, säger Söderling. Vi vill kunna leverera en mer komplett tjänst till Ifoqus egna kunder. Tjänsten kommer att fortsätta driftas med Ifoqus egen lösning och som tillägg kan Retriever erbjuda dessa kunder en komplett mediebevakning av print, eter och webb i ett och samma gränssnitt. Vidare kommer de även att få tillgång till vårt arkiv som innehåller över 50 miljoner artiklar från 1984 och fram tills idag”, fortsätter Söderling.

Tillsammans med Ifoqus kommer Retriever och Mediearkiven i Norden, vilka ägs av Retriever sedan tidigare, omsätta ca 55 miljoner SEK under 2005. Retriever har som mål att bli den ledande aktören på nyhetsbevakning i Norden.

Källa: Retriever AB