Prova de nya intressanta framtidstjänsterna för Internetresearch redan idag
Den på senare tid dominerande sökmotorgiganten Google fortsätter att vidareutveckla helt nya mycket intressanta tjänster för Internetresearch.
Med den nyöppnade sajten ”Google Labs” ger nu Google oss möjligheten att redan idag använda de nya framtidstjänsterna för sökning på Internet som Googles utvecklingsavdelningen arbetar med.
Google Labs innehåller för tillfället fyra stycken nya researchverktyg som heter Google Glossary, Google Sets, Voice Search och Keyboard Shortcuts.

  • Med ”Google Glossary” söker man enkelt fram definitioner för ord, fraser och akronymer.
  • Tjänsten ”Google Sets” är ett intressant verktyg som automatiskt utifrån exempel som man matar in skapar set, eller samlingar av det man söker efter. Om man t.ex. vet namnet på tre-fyra leverantörer i världen av en produkt kan Google Sets lista ut och ta fram andra leverantörer av samma produkt.
  • Genom tjänsten ”Voice Search” är det möjligt att söka i Google via vanliga telefonsamtal.
  • Med tjänsten ”Keyboard Shortcuts” kan du till sist navigera i sökresultaten från Google helt utan att använda datormusen. En funktion som inte minst bör kunna uppskattas av informationsspecialister och proffssökare som har varit med ett tag och är van att söka i traditionella databaser. Fördelarna är att tangentnavigering ofta är betydligt snabbare om man arbetar mycket med sökningar. Då är det klart värt besväret att lära sig några enklare kommandon för spara värdefull tid.
    Testa själv ovan tjänster från Google Labs genom att följa länken nedan.

    Källa: Google Labs