Öppen sökmotor för affärsrelaterade sökningar lanserad av analys- och researchföretag
FIND/SVP och Empire Media meddelar nu att de lanserat sökmotorn Find.com, vars fokus är att vara en sökmotor för företag som gör research. Find.com är skapad för att vara en pålitlig lösning för insamling av affärsrelaterad information.

Sökmotorn är resulatet av ett samarbete mellan FIND/SVP, Empire Media och TripleHop Technologies. Tillgång till söktjänsten är öppen för vem som helst precis som vanliga sökmotorer som Google mfl. Innehållet är en kombination av både de traditionella stora sökmotorerna och ett antal andra speciella källor för affärsinformation. Find.com tillhandhåller även ett antal premiumkällor som betalas per dokument om man vill läsa artiklarna. Från start är dessa The Gallup Organization, Frost & Sullivan, BNET, ChoicePoint samt NetContent.

Sökresultaten kan filtreras på olika sätt som filformat, sajter och källor. Om man registrerar en användarprofil kan man även spara sökningar som man utför ofta samt kunna få emailleveranser. Möjligheter finns, enligt företagets talesmän, även att skapa specifika företagstillämpningar för sökningar inom ett företags egna interna källor i kombination med de externa källorna.

Källa: Find.com