Omvärldsbevakning på hög nivå…
Eniro blir nu först med att presentera hela Sverige via flygfoton. Istället för de vanliga kartorna går det nu också att titta på flygfoton över valfritt område och zooma in en del för en närmare titt. Upplösningen är många gånger bättre än satellitbilder och gör det möjligt att urskilja byggnader, bilar och kanske till och med din egen cykel.

”Det är fantastiskt roligt att kunna visa upp hela Sverige på bild via eniro.se. Vi är måna om att ha de bästa kartorna och med flygfoton befäster vi ställningen som nummer ett inom djup, lokal och kvalitetssäkrad information”, säger Cecilia Geijer-Haeggström, direktör Produkt & Marknad.

Sökfunktionerna från de vanliga kartorna finns kvar även i flygfotografierna. Fler funktioner kommer att läggas till för att kontinuerligt förbättra kvaliteten. Ett exempel är att det nu blir möjligt för användarna att söka på GPS-koordinater och koordinaterna visas även under kartbilden – en funktion som användarna länge efterfrågat. Flygfotona har levererats genom Lantmäteriet och fotohöjden är mellan 1 500 och 4 600 meter (förutom i Norrlands inland och i fjällen där höjden är 9 200 meter). Upplösningen på bilderna gör att man i de större städerna kan urskilja föremål ned till 40 centimeter. I glesbygd blir upplösningen något lägre. Bildkvaliteten kommer att förbättras ytterligare under våren. För mer information och test av tjänsten se länk nedan.

Källa: Eniro Flygfoto