Nyhetsbyrån AFP ingår samarbete med svenska Agent25
En av världens största nyhetsbyråer, AFP, inleder ett samarbete med det svenska omvärldsbevakningsföretaget Agent25. Samarbetet kommer att ge Agent25:s 2800 kunder tillgång till över 800 nya artiklar som dagligen publiceras av AFP globalt.

”Traditionellt går material från nyhetsbyråer via andra medier – men nu erbjuder vi våra kunder omedelbar tillgång till AFP:s material i sin omvärldsbevakning. De får en egen gräddfil in till ett material som vanligtvis bara nås av redaktioner, säger Robert Tinterov, VD Agent25.”

AFP:s material blir en helt ny kategori i Agent25:s bevakning. Tills nu har Agent25 fokuserat på bevakning av nyhetskällor publicerade och arkiverade på Internet, där även bloggbevakning ingår. Med AFPs: 800 nyhetsartiklar per dag breddar Agent25 sökområdet ytterligare.

”Agent25 är en oberoende tjänst där våra nyheter direkt kommer till kundernas användning. Vi ser det som ett mycket spännande samarbete och hoppas bryta ny mark på den nordiska marknaden, säger Jonas Uhrström, kommersiellt ansvarig för AFP i Norden.”

AFP, med huvudkontor i Paris, har 1300 fast anställda och 2000 frilansare i 165 länder världen över. Dagligen producerar AFP cirka 800 nyhetsartiklar, 300 nyhetsbilder och ett 50-tal grafiska produktioner. I Norden arbetar ett femtontal personer varav 10 från regionkontoret i Stockholm.

Källa: Agent25