Ny VD i omvärldsbevakningsföretaget Retriever AB
Nuvarande ekonomichef och Sverigeansvarig för Retriever, Robert Söderling, blir ny VD för Retriever AB med ett nordiskt ansvar. Robert Söderling tillträder sin nya befattning den 1 juni. Robert Söderling har arbetat hos Retriever sedan hösten 2003, dessförinnan har han arbetat på två olika mediebolag. Nuvarande VD för Retriever, Bård Windingstad, lämnar enligt uppgift bolaget på egen begäran. Bård Windingstad, som har arbetat i bolaget i 3 år, har för avsikt att engagera sig mer aktivt i verksamheter där han idag arbetar i styrelsen.

”Det här ska bli riktigt kul. Retriever har sedan starten 1999 utvecklats väldigt positivt och har en fantastisk produkt, det är en spännande bransch och Retriever har alla möjligheter att bli en ledande aktör på den nordiska marknaden för omvärldsbevakning. Retrievers digitala arkiv är redan störst i Sverige och Norge, säger Robert Söderling.

”Det känns som rätt l??ge att lämna stafettpinnen i Retriever. Det har varit en mycket spännande och lärorik period. Retriever har en unik kompetens inom lagring, sök och distribution, troligtvis bland världens bästa. Jag tror möjligheten till fortsatt tillväxt är stor, säger Bård Windingstad.

I samband med VD-skiftet har en ny ekonomichef rekryterats. Hon heter Jenny Holmlund och kommer närmast från en anställning som revisor på Ernst & Young. Ansvaret som ny platschef för Retrievers Oslokontor kommer att övergå till Retrievers tekniska chef Jimmy Bengtsson.

Källa: Retriever Sverige AB