Ny undersökning: 45% av globala företagen oförmögna att förutsäga och hantera andra risker än de rent finansiella
Välrenommerade företaget Hackett Best Practices, en division av Answerthink, presenterar nu resultaten i sin 2002 års utgåva av deras kontinuerliga benchmarking-undersökning av ”best practices” inom området strategiskt beslutsfattande.
Hackett Best Practices har följt prestationerna hos nästan 2000 globala organisationer och identifierat nyckelfaktorerna om vad som skiljer mellan ett ”världsbästa–företag” och ett genomsnittligt företag i en hel rad av branscher.
Undersökningsdata för 2002 har fokuserat på företagens effektivitet (i form av kvalitet, värde, kostnader och produktivitet) i deras företagsplanering, framtidsanalyser och beslutsfattande.
Resultaten från årets undersökning visar bl.a. att 45% av företagen är oförmögna att förutsäga och hantera andra plötsliga risker än de rent finansiella. En anledning till detta anges som att företagens syn på risker är allt för endimensionellt, eftersom de många gånger betraktar risker som rent finansiella.
”Den dystra sanningen om företagen som kraschat med stora rubriker i tidningar är att det mesta av problemen kunde ha förutsetts, eller åtminstone kunnat hanterats avsevärt bättre, om bara företagen hade använt de verktyg för beslutsfattande och teknologier som redan fanns tillgängliga för dem”, säger Richard T. Roth, managing director på Hackett Best Practices.
För mer information om undersökningen kontakta Answerthink eller Hackett Best Practices via källänken nedan.

Källa: Hackett Best Practices