Ny svensk tjänst gör ditt researcharbete anonymt
Idag meddelar IDG att de via ett nystartat dotterbolag lanserar tjänsten Dold.se för anonym surfning på Internet. Enligt en undersökning utförd av Snabba Svar på uppdrag av IDG visade det sig att 75 % av svenskarna vill kunna surfa anonymt. Av de 543 respondenterna ville 80 % av männen och 71 % av kvinnorna kunna surfa anonymt.

”Vi vill erbjuda den vanliga användaren både integritet och skydd på Internet. Mer och mer av den privata diskussionen sker idag via Internet, SMS och telefon. Detta medför ett större behov av att också kunna hålla just den diskussionen privat”, säger Fredrik Bernsel, ansvarig på IDG för Dold.se.

Tjänsten riktar sig till alla typer av användare som vill ha möjlighet att skydda sig mot övervakning och registrering på Internet. För den som inte vill lämna spår efter sig i researcharbetet kan surfa anonymt med Dold.se genom att registrera sig för ett användarkonto. Priset för tjänsten är 59 kronor per månad eller 449 kronor per år. Under en prova-på-period fram till den 15 oktober är tjänsten gratis.

Källa: Dold Surfing AB / Dold.se