Ny svensk omvärldsbevakningstjänst fokuserar på trafficking
Researchföretaget Glykol med hemvist i Stockholm meddelar nu att de startar en ämnesbevakningstjänst som riktar sig till myndigheter, intresseorganisationer och forskningsinstitutioner som arbetar med problematiken runt prostitution.

”Vi upplever ett behov av en professionell omvärldsbevakningstjänst i ämnet säger Peder Söderlind, researcher på konsultföretaget. Vi ser hur både myndigheter och intresseorganisationer idag inte drar nytta av varandras kunskap i ämnet. Vi har bevakat ämnet de senaste två åren och systematiserat sedan årsskiftet. Detta gör att vi idag dels har en gedigen databas, dels en tydlig metod för ämnesbevakning. Vi vill särskilt framhålla att vi uppnått en hög standard när det gäller bevakning av den internationella utvecklingen”.

Bakgrunden till tjänsten är att företaget de senaste åren gjort research till flera produktioner inom ämnet. Bland annat till tv?? böcker som handlar om prostitution och sexindustrin samt research till en samhällsdokumentär om den nätburna sexindustrin som sändes i Dokument Inifrån, Sveriges television, april 2004. För mer information kontakta Glykol.

Källa: Glykol