Ny svensk nyhetssökmotor lanserad – hundratalet källor i första versionen
Företaget Izaxon har nu officiellt lanserat den första beta-versionen av den nya svenska nyhetssökmotorn kallad ”Gooliat”. Nyhetssökmotorn återfinns nu på webbplatsen www.gooliat.se där man direkt kan söka bland de svenska nyhetskällorna.

Gooliat låter besökare söka inom nyheter från fler än 100 svenska webbaserade nyhetskällor eller titta på fördefinierade nyhetskategorier med de senaste nyheterna.
Gooliat är byggd på Izaxons egen NextPhase-teknik och är den första webbplatsen som stöder ”click-add-source” vilken automatiskt låter användare av Izaxon NextPhase lägga till sökningar på Gooliat som sökkällor i Izaxon NextPhase.

”Jag är nöjd med valet av Izaxon NextPhase. Det ger oss en billig lösning för att finna nyheter från svenska källor på Internet och leverera detta till våra besökare. Vi planerar att lägga till fler tjänster hos Gooliat i framtiden. Mycket av vad som kommer att läggas till styrs av feedback från våra besökare. Vi vill bli den ledande tjänstesajten för svenska nyheter i Sverige.”, säger Fredrik Wass, Gooliat-ansvarig.

Källa: Gooliat