Ny svensk informationskälla för svensk ekonomisk statistik
Nu har webbplatsen ekonomifakta.se lanserats. Ekonomifakta är en källa till information och kunskap om Sveriges ekonomi. Bakom satsningen står Näringslivets Ekonomifakta AB som ägs av Svenskt Näringsliv.

”På Ekonomifakta tror vi att ekonomisk statistik kan vara både spännande och förklarande. Vi är övertygade om att i rätt sammanhang kan siffror och tabeller ge nya insikter. Den som behöver snabbfakta om Sveriges ekonomi kan lätt hitta det på ekonomifakta.se. Men det går också att fördjupa sig inom ett specialområde, se långsiktiga sammanhang och jämföra detaljer. Vi hoppas att vår inriktning på faktaförmedling ska inspirera till samtal om utmaningar och möjligheter för Sverige. Men åsikterna får den som besöker webbplatsen stå för själv, säger Katarina Grönwall, som är ansvarig för Ekonomifakta.

På ekonomifakta.se kan besökaren skapa sin egen statistik av fakta från offentliga svenska och internationella källor. Man kan jämföra tillväxten med arbetslösheten och 2006 med 1978, till exempel.

Källa: Ekonomifakta.se