Ny svensk handbok om digital omvärldsbevakning – ladda ner gratis
Idag lanserar företaget Newsmachine en egenproducerad handbok med titeln ”Praktisk handbok i Modern Omvärldsbevakning 2005” som handlar om digital omvärldsbevakning på Internet med s.k. nyhetsagenter. Boken ger vägledning för hur moderna sökagenter i allmänhet, och Newsmachines system i synnerhet, kan förenkla arbetet med att vara uppdaterad med den senaste informationen från Internet. En rad olika leverantörer av omvärldsbevakning finns idag för att automatiskt söka och sovra i nyheter på Internet. Resultatet av bevakningar är dock fortfarande inte bättre än de villkor och sökbegrepp som användaren anger betonar man på Newsmachine. Den nya boken ska ge råd och exempel hur den nya teknologin kan utnyttjas för att ge bättre sökresultat.

”Handboken avmystifierar det praktiska hantverket och gör alla till superanvändare”, säger Peter Braroe, grundare och vd för NewsMachine. ”Ambitionen är att handboken ska vara vältummad och användas i det dagliga arbetet”, fortsätter Peter Braroe.

Boken är på ca 100 sidor och kan beställas i pappersformat på Newsmachines hemsida. Priset är då 99 kr för NewsMachines användare samt 229 kr för övriga. Intresserade kan dock med fördel även just nu ladda ner den gratis (8,5 Mb pdf-fil) i elektroniskt format.

Källa: NewsMachine AB