Ny programvara integrerar interna och externa RSS-källor i företag
Att RSS-formatet för företagsanvändande växer kraftigt kan man konstatera. Dess enkelhet att ta in nya informationskällor gör det till ett kraftfullt sätt att integrera information i olika applikationer.
Företaget NewsGator Technologies meddelar att man tagit fasta på detta och under tredje kvartalet lanserar produkten “NewsGator Enterprise Server” (NGES). NewsGator Enterprise Server är en ny mjukvaruprodukt riktad till hela företag och organisationer för säker sammanställning och läsning av nyheter/innehåll i det populära RSS-formatet. Att uppnå bättre system för omvärldsbevakning är ett av de mest uttalade användningsområdena för produkten NGES.
För slutanvändarna inom en organisation innebär användning av NGES att medarbetarna enkelt kan prenumerera på och personalisera olika RSS-källor från såväl interna affärssystem som externt innehåll som nyheter mm. Möjligheter till integration med Microsoft-produkter som Microsoft Exchange, gör även att användare enkelt kan läsa RSS-källor i Outlook och andra Exchange-integrerade lösningar.

Källa: NewsGator Enterprise Server