Ny näringslivsbarometer presenteras av Observer
Telecom-branschen dominerade under fjärde kvartalet 2000 affärs- och näringslivsnyheterna visar Observers näringslivsbarometer. Telia och Marianne Nivert är det mest omskrivna företaget respektive företagsledaren enligt samma rapport.
Telekom och IT är de klart största branscherna i näringspressen under sista kvartalet år 2000. Publiciteten har under hela 2000 varit stor för Telekom och IT-branscherna, skillnaden är att under sista kvartalet är medievinklingen betydligt mer negativ. ”Huvudsakligen är det jakten på 3G licenser och Telias fiasko i samband med detta som varit huvudfokus. Inom IT är det de allmänna kursrasen på Nasdaq och Stockholmsbörsen som speglas med bl a dotcom-döden och den spruckna IT-bubblan som huvudsakliga fokus”, säger Gunilla Witt Ström analytiker på Observer Media Intelligence.
Näringslivsbarometern är en undersökning som medieanalysföretaget Observer gör varje kvartal och som baserar sig på mediernas toppnyheter inom området näringsliv/ekonomi. Avsikten är att följa nyhetsmediernas agendor och se hur media fördelar intresset för enskilda ämnen och aktörer över tid.

Källa: Observer Media Intelligence