Ny mediabevakningstjänst specialbevakar Riksdagsvalet 2006
Idag lanseras Valportalen.se – ett presscenter på webben med realtidsbevakning av pressinformation, kalendarium samt bevakning av ca 850 utvalda nyhetskällor och över 1300 pressrum som skriver om valet 2006. I realtid kan betalande abonnenter effektivt följa den politiska debatten, evenemangen och de olika utspelen – från start till mål. Tjänsten är ett samarbete mellan nyhetsbyrån Newsdesk, omvärldsbevakningsföretaget Nobicon och mjukvaruföretaget Aitellu.
På Valportalen.se återfinns debattartiklar, pressmeddelanden och uttalanden som kommer att prägla årets debatt och de mediala konsekvenser och exponering aktörerna skapar. Syftet har varit att skapa ett professionellt verktyg för journalister, redaktioner, politiker, opinionsbildare och alla andra som vill ha koll på vad som händer inför riksdagsvalet. Nyheterna presenteras efter ämnen eller parti-, person- och valkretsnamn.

”Det finns ett tydligt behov av att i en portal samla information om kommande riksdagsval, säger Rune Söderström, VD på Nobicon. Våra tidigare erfarenheter med portaler för Almedalsveckans presscenter och lösningar för politiska organisationer visar vikten av att kunna erbjuda en politisk webbportal som dessutom innehåller lösningar för mobila användare och integration med kundens intranät eller redaktionella system. Allt ingår i abonnemang på Valportalen.se”.

”Vår ambition har varit att skapa en användarvänlig webbtjänst som samlar alla relevanta pressmeddelanden och webbnyheter under ett och samma tak. Det är just den kombinationen som gör Valportalen.se så intressant. Valportalen är ett bra exempel på hur man med hjälp av webbaserad nyhetsförmedling och webbevakning kan samla och lyfta fram aktuella ämnen som är av särskilt intresse under en begränsad period, säger Peter Ingman, VD på Newsdesk”.

Källa: Valportalen.se