Ny Business Intelligence-lösning med fler än 3000 nyhetskällor lanseras nu i Sverige
Som vi på Bidigital förhandsinformerade om redan förra veckan lanserar nu Newsbooster.com, som är en ny leverantör av dynamisk sökagentteknik för yrkesmässig användning, en skräddarsydd Business Intelligence-lösning för företag som vill hålla sig uppdaterade om marknaden, konkurrenterna, kunderna och produkterna.
Nya uppgifter från förra veckan är bl.a. att ännu fler nyhetskällor är tillgängliga. Newsbooster.com:s lösning levererar enligt företaget fler än 3 000 nyhetskällor av fritt tillgängliga konventionella och specialiserade webbplatser. För 1490 SEK om året får användare tillgång till en skräddarsydd nyhetstjänst som baserar sig på personliga nyckelord.
”Med Newsbooster.com:s dynamiska sökagentteknik överförs det värdefulla i webbens dynamik till en informationslösning som passar företag. Newsboosters Business Intelligence-lösning ger snabbt tillgång till den rykande färska, viktiga information som företagen behöver för att hålla kontakten med branschen, ofta innan nyheten dyker upp i tryckta media, säger Anders Lautrup-Larsen, Newsbooster.com:s VD”
Newsbooster.com:s produktlösningar finns i tre varianter som ”Standard, ”Professionella lösningar” där förutom de 3000 källorna i standardlösningen också fler fritt valda källor snabbt kan indexeras i enlighet med kundens egna behov. I de professionella lösningarna finns även möjlighet att lägga till interna kommentarer till nyheterna. Till sist finns produktlösningen ”Nyhetsflöde med skräddarsydd filtrering” som med hjälp av innehållsprofiler i XML, gör att Newsbooster kan filtrera webbens dynamiska innehåll baserat på ett oändligt antal variabler som till exempel ämne, nyckelord, demografi eller informationstyp för att leverera de mest relevanta nyheterna utan onödig eller irrelevant information.
Newsbooster.com har för närvarande sitt säte i Köpenhamn och kontor i Oslo. Ett kontor i London kommer också att upprättas under våren 2002.

Källa: Newsbooster.com