Nokias smartphones öppnar Eniros sökmotor för mobiltelefoner
Nokia har i dagarna lanserat ett nytt program som gör det möjligt att komma åt och använda ett antal Internetsökmotorer direkt i mobiltelefonen. Med den nya applikationen kan Nokias smartphone-användare på ett enkelt och snabbt sätt besöka webbsidor och söka efter information som adresser och telefonnummer. I Sverige samarbetar man med Eniro och Yahoo för service och innehåll.

“Genom det här samarbetet kan vi erbjuda våra användare den mest populära tjänsten på nätet, informationssökning, säger Harry Santamäki, Vice President, Strategy and Business Development, Multimedia, Nokia. Programmet är lätt att använda och gör att du snabbt kan hitta rätt information och komma i kontakt med företag eller tjänster du söker.”

“Samarbetet med Nokia är ett naturligt steg i vår strävan att vara nära användarna när de enkelt och snabbt behöver information om företag, varor och tjänster. Det g??r knappast att vara närmare än i deras fickor. Förutom genom wap och sms finns vi nu direkt i Nokias mobiltelefoner, säger Oscar Berg, produktchef för Eniros mobiltjänster.”

Med Yahoo-applikationen i mobiltelefonen kan användaren söka fritt på webbsidor efter bl.a. bilder, nyheter och väderrapporter. Med Eniros sökmotor kan man även söka svenska tjänster och företag – alltifrån hotell, restauranger och blomsterbud. Sökresultaten visas med telefonnummer som enkelt kan ringas upp eller sparas genom ett knapptryck. Genom kartfunktioner från AtlasCT och NAVTEQ kan användaren också få en vägbeskrivning – att spara i telefonen eller skicka som MMS.
Tjänsten har pilottestats i Sverige, Finland och Storbritannien. Programmet kommer i fortsättningen att finnas i Nokias smartphones, Nokia 6680, Nokia 6681 och Nokia 6630. Befintliga ägare av dessa modeller kan ladda ner mjukvaran gratis på Nokias webbplats www.nokia.com/mobilesearch.

Källa: Eniro