NextPhase – Nyhetsagent från Svenska Izaxon för omvärldsbevakning
Svenska företaget Izaxon har nyligen lanserat första versionen av programvaran ”Izaxon NextPhase” som är en nyhetsagent eller ”personlig informationsassistent” som Izaxon kallar det.
Med Izaxon NextPhase kan man automatisera sin informationsinsamling från Internet. Du anger i NextPhase vad som skall bevakas som därefter filtrerar och levererar information från valda nyhetskällor enligt önskemål.

Izaxon NextPhase har stöd för att skapa egna ”Agenter” där man också kan gruppera efter agenter i nyhetsfönstret istället för att gruppera efter sökkällor. Bland det kanske mest intressanta med Izaxon NextPhase är annars att man utvecklar möjligheterna för användaren att själv kunna skapa egna sökkällor. Man har för detta syfte nu släppt en ”beta-version” av ett hjälpverktyg kallad för Izaxon NextPhase Wizard som möjliggör för användaren att skapa nya sökkällor till NextPhase.

Izaxon NextPhase är en applikation som installeras och körs direkt från användarens egen dator. För mer information om NextPhase kontakta Izaxon (se källänken). Produkten kan laddas ner för test före eventuellt köp.

Källa: Izaxon