NewsMachine levererar skräddarsydda nyheter direkt till skrivbordet med RSS
Idag meddelar svenska företaget NewsMachine att man erbjuder en ny möjlighet med personligt anpassade nyheter levererade direkt till skrivbordet på datorn. Med en RSS-läsare presenteras nyhetsflödet och du får automatiskt leveranser av nyheter och behöver inte kolla epost eller webbsidor. Urvalet i nyheterna görs med hjälp av NewsMachines tjänst för omvärldsbevakning av nyheter på Internet.

“Att få nyheterna levererade som en rullande länk på skrivbordet via en så kallad ticker är ett exempel på hur man ytterligare ökar möjligheten att vara välinformerad här och nu, säger Peter Braroe, grundare och VD på NewsMachine”.

Tjänsten för nyhetsbevakning sker med hjälp av sökagenter som skapar en löpande ström av personligt utvalda nyheter. Flödet av information kan nu läsas med hjälp av en RSS-läsare som ständigt uppdateras och som exempel kan presenteras i ett fönster eller en ticker på användarens dator. Därmed behöver man inte längre kolla epost eller webbsidor för att kontrollera de senaste nyheterna.

Källa: NewsMachine