Mycket användbar tjänst för research nu tillgänglig – sparar dig massor av tid
Google har nu lagt ut en ny tjänst som kan vara av mycket stor nytta för alla som använder sökmotorer för professionell research och/eller vanliga enkla sökningar på nätet. Med nya tjänsten ”My Search History” kan du nämligen spara alla sökningar du gjort på nätet med Google. Det låter kanske inte så speciellt märkvärdigt och det är det inte heller, men inte desto mindre värdefullt om man söker mycket på nätet. Med denna sökhistorik kan du snabbt få tillgång till dina tidigare gjorda sökningar och även då vilka länkar du klickat vidare på. Det här gör att du direkt kan få fram resultat från arbete som du gjort bakåt i tiden, och även söka inom dessa sparade sökningar.

Att göra något igen som man redan gjort en gång tidigare är nog bland det mest ineffektiva man kan hålla med. Det är ju inte helt ovanligt att man försöker göra om samma sökningar som man gjort tidigare utan att hitta tillbaks till det man då sökte fram. Detta kan t.ex. bero på att man glömt vilka söktermer man använde eller att Google index har förändrats mm. Med nya ”My Search History” har du kvar alla sökningar. Tjänsten är gratis att använda och är nu lanserad som en första testversion, men den är fullt fungerande.
Rent praktiskt är det enkelt att komma igång. Skapa bara först ett ”Google Account” användarkonto sedan är du igång direkt. Följ länken nedan för att testa denna tjänst som nu släppts från Googles idéverkstad Google Labs.

Källa: ”My Search History” – Google