Markus Uvell från omvärldsanalysföretaget United Minds ny VD i Demoskop
Markus Uvell, från omvärldsanalysföretaget United Minds, blir ny VD i Demoskop. Markus Uvell, 31, tillträder som VD i Demoskop den 24 februari 2003. Hans uppgift blir att driva utvecklingen av Demoskop till ett ledande konsultföretag inom undersökningar och omvärldsanalys.
Närmast kommer Markus Uvell från posten som VD i omvärldsanalysföretaget United Minds, som han var med och grundade 1999. Dessförinnan arbetade han som konsult på Kreab under fem år.
Demoskop har sedan starten 1989 utvecklats till ett av marknadens ledande undersökningsföretag. Genom Markus Uvell tillförs företaget kompetens inom omvärldsanalys.

”Genom att kombinera omvärldsanalys och undersökningar kommer vi att kunna erbjuda våra kunder ännu mer tillförlitliga beslutsunderlag, säger Markus Uvell.”

”Undersökningsbranschen har utvecklats svagt i flera år, säger Demoskops ägare Peje Emilsson. Det finns ett stort behov av att vidareutveckla tjänsterna för att bli bättre rådgivare gentemot kunderna.”

Markus Uvell efterträder Per Hörnsten, som fortsätter som seniorkonsult i Demoskop, med ansvar för utvecklingen av ett antal av företagets större kunder.
Omvärldsanalysföretaget United Minds kommer i sin tur att drivas vidare av Jonas Hellman och Marie Söderqvist, samt blir ett systerföretag till Prime PR.

Källa: Demoskop