IT-omvärldsbevakning i medborgarens tjänst – nordiska ministrar inviger ny sajt
Det måste vara ett tidens tecken att nu Regeringskansliet meddelar att det ska bli lättare att hämta gratis pc-program både till privat och professionellt bruk. Det är syftet med den hemsida som de nordiska konsumentministrarna invigde på torsdagen.

”Genom den nya nordiska hemsidan ger vi möjlighet för dem som inte vet att det finns gratis dataprogram att skaffa sig information om dessa. Hemsidan gör att man lättare får tag på programmen och dessutom kan ge varandra tips över nätet. Detta är ett konkret exempel på att nordiskt samarbete är bra för konsumenterna, säger konsumentminister Ann-Christin Nykvist.

Den ny hemsidan finns på www.nordicos.org och är skapad av Forbrugerinformationen i Danmark i samarbete med de övriga nordiska länderna. Den ger dataanvändarna möjlighet att hämta gratis program istället för att köpa dyra program som t ex Microsofts Office-packet och Adobes Photoshop, låter man meddela från Regeringskansliet.
Tanken med hemsidan är att göra det lätt för dataanvändaren att få överblick över vilka program som finns och hur man lätt hämtar och installerar dem.

Källa: Nordicos / Regeringskansliet