Internationellt toppmöte om den nya ekonomin till Sverige?
Enligt uppgift till Computer Sweden planerar nu Kjell Spångberg och Christer Sturmark tillsammans ett “världsforum om den nya ekonomin” kallat The New Economy Forum, som skall hållas i juni nästa år. Målet är att attrahera bl a ledande politiker och företagsledare från hela världen till forumet.
Med tanke på Kjell Spångberg och Christer Sturmarks omfattande kontaktnätverk så verkar detta ambitiösa projekt klart genomförbart, även om man nog får anta att det är mycket som skall “klaffa” inklusive behovet av politisk support från högsta nivå för att samtidigt locka hit alla toppnamn som krävs för ett världsforum. Kanske kan Christer Sturmarks tidigare kontakt med Bill Clinton på toppmötet “Progressive Governance of the 21:st Century” i Berlin den 2-3 juni vara en möjlig dörröppnare för att ro hem detta projekt. Ur svenskt perspektiv ter det sig som en fantastisk möjlighet att ytterligare flytta fram våra positioner i den nya ekonomin.

(Fotnot/Tips: På siten www.sturmark.se kan du anmäla dig till Christer Sturmarks e-postlista och hålla dig ajour om hans artiklar och krönikor, samt inlägg om viktiga händelser i IT- och samhällsdebatten)

Källa: Computer Sweden