Informationsdistributören Nobicon utökar sin portfölj med Retrievers tjänster
Nobicon meddelar att de nu har tecknat ett samarbetsavtal med omvärldsbevakningsföretaget Retriever. Samarbetet innebär att Nobicon nu kan erbjuda sina kunder också Retrievers tjänster för bevakning av nyheter på Internet.
De båda företagen erbjuder sina kunder lösningar inom områdena mediabevakning, nyhetstjänster och omvärldsinformation. Nobicon och Retriever möts ofta på marknaden och på kort tid har man nått överenskommelse om ett samarbete.
”De flesta av våra kunder rationaliserar bort dyr och långsam bevakning av tryckta medier med Retrievers moderna tjänster. Ibland stöter vi på förfrågningar om komplement för bevakning av exempelvis nyhetsbyråer och etermedia, i Nobicon har vi en oberoende partner som kan hjälpa oss med att ordna sådana tilläggstjänster”, säger Daniel Petersson, affärsområdeschef och pressansvarig på Retriever.
”Våra kunder har önskemål om nyhetstjänster i vilket det samlas material från olika typer av innehållsleverantörer. Bevakning av nyheter som publiceras på Internet kommer till användning både för traditionell namnbevakning och i bredare tjänster för omvärldsbevakning. För oss är det positivt att nu kunna bredda vårt sortiment av innehållstjänster och kunna leverera material från Retriever”, säger Rune Söderström, VD för Nobicon.

Källa: Nobicon (Business & Market Information Nordic AB)