IDG InfoAgent – ny svensk nyhetsbevakningstjänst baserad på FindAgent
IDG den stora aktören inom IT-media lanserar nu “IDG InfoAgent” som är en agenttjänst som i sin första version är specialinriktad för bevakning av IT-nyheter, men kommer inom kort att utökas. Tjänsten levererar i dagsläget nyhetsuppdateringar via epost bevakat från IDG Worldwides alla nyheter, från Sverige och 90 andra länder.

IDG InfoAgent tillhandahålls av IDG genom ett samarbete och partnerskap med svenska omvärldsbevakningsföretaget FindAgent som står för tekniken bakom bevakningen i IDG InfoAgent. FindAgent skräddarsyr agenttjänsten åt IDG.se:s 860.000 besökare och 150.000 medlemmar. Den nya tjänsten kommer att möjliggöra skräddarsydd bevakning av nyheter från hela IDG’s svenska och internationella nätverk.

“IDG.se levererar konstant nya och värdefulla tjänster till våra besökare och medlemmar, så ett partnerskap med FindAgent känns som ett naturligt steg framåt. Vår nya InfoAgent-tjänst kommer att ge IDG.se:s besökare ett nytt sätt att tillgodogöra sig informationen samt bevaka de senaste nyheterna från IDG’s hela nätverk. Vi vet att våra medlemmar kommer att finna denna tjänst väldigt användbar”, säger Mikael Samuelsson, Marknadschef IDG.se.

“Vi är väldigt glada över vårt samarbete med IDG, som är en partner i världsklass. IDG.se har ett fantastiskt nyhetsinnehåll och tillsammans med FindAgent’s innovativa sökteknologi bildar vi ett perfekt team, säger Mark Redgrave, VD FindAgent. “Det här är ett viktigt samarbete för FindAgent. Det demonstrerar vår växande position på den svenska mediabevakningsmarknaden. Vi ser fram emot ett fortsatt starkt samarbete med IDG, där vi både nu och i framtiden kommer att utveckla flera innovativa och användbara tjänster tillsammans”, fortsätter Mark Redgrave.

IDG erbjuder nu vid starten en gratis test av InfoAgent fram till april 2005 då tjänsten övergår till att bli en ren betaltjänst. Tjänsten kommer då också enligt uppgift att utökas med betydligt flera källor och funktioner. Bland annat med tillgång till mer än 2000 svenska och internationella webbaserade källor, mobilleveranser, utökade sökmöjligheter, statistik- och analysfunktioner, arkivfunktionner mm. För mer information kontakta IDG.

Källa: IDG.se InfoAgent