Gratis omvärldsbevakning för alla företag när Aitellu släpper freemiumversion
Nu har Aitellu släppt en gratisversion – “Aitellu Free” – av sin omvärldsbevakningstjänst “Aitellu Monitor”. I den nya tjänsten erbjuds fri bevakning av vad som skrivs på svenska i sociala medier som Twitter, Facebook, YouTube, bloggar och forum. Aitellu har arbetat med omvärldsbevakningstjänster och Big Data sedan 2002, och anser sig sitta på världens mest avancerade teknologi inom dessa områden.
– Vi sticker inte under stol med att vi samtidigt hoppas sätta en – sedan länge – felprisad bransch i gungning, avslöjar Anders Bjurström, försäljningschef på Aitellu.

Aitellu ger därmed svenska företagare en kostnadsfri möjlighet att hålla koll på vad som skrivs i sociala medier om den egna organisationen, dess varumärken, kärnfrågor och konkurrenter.

– Vår målsättning är att erbjuda ett högkvalitativt gratisalternativ med substantiellt innehåll för företag som har upptäckt nyttan med att hålla koll på vad som sägs i sociala medier. I förlängningen tror vi att många kommer upptäcka våra bredare omvärldsbevakningstjänster och även mer avancerade tjänster inom Big Data-området, säger Anders Holmstedt, VD på Aitellu.

I freemium-versionen ges möjlighet att bevaka de viktigaste sociala medierna som Twitter, Facebook, bloggar och forum. Användaren får dagliga rapporter via e-post som ger full kontroll över det som skrivs om företaget eller dess kärnfrågor. Med ett enkelt statistikverktyg ges en översikt över hur mycket som skrivs och var informationen spreds först. Allt detta utan kostnad och bindningstid.

Den som har större eller mer avancerade behov inom omvärldsbevakningsområdet kan senare uppgradera Aitellu Free till Aitellu Monitor, som ger abonnenten en rad tjänster i en enkel och smart förpackning, där målsättningen är att förenkla kundernas omvärldsbevakning än mer. Tjänsterna gör det möjligt att värdera det som skrivs om företaget, branschen, människorna eller det man väljer att bevaka.

Aitellu Monitor ger, förutom innehållet i Aitellu Free, bevakning av nyhetskällor som press, Internet, TV och radio, nyhetsbyråer, pressreleaser och inte minst Aitellus nyhetsarkiv, som sträcker sig mer än åtta år tillbaka i tiden och Aitellus svenska Twitter-arkiv, som i skrivande stund innehåller 150 miljoner sökbara tweets från över 400 000 svenska användare. Man får också svar på bredare frågor som: Hur positivt eller negativt skrivs det där ute? Vad säger media och bloggare? Vilka trender i branschen bör man ta till sig? Vilka är talespersoner i branschen? Var finns nästa affär?

Svaren finns, det handlar bara om att analysera informationen och att ställa rätt frågor, vilket vi är experter på. Informationsflödet blir bara större för varje dag, men genom Aitellu Monitors verktyg, vilka bland annat sorterar all information i kluster och automatiskt grupperar nyheterna i så kallade “stories” runt det som ska bevakas, blir det enkelt att ta till sig informationen, som också blir ett starkt verktyg för beslutsfattande.

– Tack vare Aitellu Monitors analysverktyg kan man analysera det som hänt och kvalificerat spå om framtiden. Tjänsterna har tagits fram med utgångspunkten att de ska förenkla kundernas dagliga omvärldsbevakning. Genom en smart analys av informationen ska kunderna också få ett försprång som leder till fler och bättre affärer, avslutar Anders Bjurström oblygt.

Källa: Aitellu AB