GovData avslöjar dina konkurrenters statliga kunder
Den nya svenska webbtjänsten med det beskrivande namnet Govdata.se är en fascinerande tjänst som med några enkla sökningar “avslöjar” företags statliga kunder. Vad man får fram är myndighetens namn och hur mycket de senast har köpt av ett visst företag. Det är alltså de offentliga fakturabeloppen som man får presenterat för sig på ett mycket enkelt och överskådligt sätt. Förutom att söka på ett företags namn eller organisationsnummer kan man även omvänt söka direkt på en viss myndighet.

GovData som bearbetar enbart offentligt tillgänglig information täcker 90% av de statliga utgifterna sedan 2003 där totalt 70 myndigheter står för dessa utgifter.
Tjänstens användningsområde beskrivs av GovData som ett Business Intelligence-verktyg för att se hur ett företags konkurrenter debiterar myndigheter eller för privatpersoner som vill se vart skattepengarna tar vägen. Det är gratis att söka i GovData och tjänsten visar då upp till 10 myndigheters inköp av ett företag. Vill man sedan se alla fakturatransaktioner utöver dessa 10 får man betala för dessa vilket görs enkelt via en onlinebetalning med kort. Sammantaget en intressant och användarvänlig tjänst som säkerligen kommer att få många användare från omvärldsanalysområdet som delverktyg för konkurrentanalyser.

Källa: Govdata.se
1 Comment

Comments are closed.