Frågebesvarande sökningar möjlig med QAgent – som i nya Google Q&A
Google Q&A är en ny tjänst som än så länge bara finns i den engelska versionen av Google. Starkt förenklat kan man säga att det är en funktion som vid vissa ställda frågeställningar via den vanliga sökmotorn så levereras svaret direkt till besökaren före alla andra söksvar på resultatsidan. Detta fungerar där man har någon relevant databas att plocka upp svaret från. Ett typexempel är att i Google söka på “Population Sweden” som högst upp ger dig en siffra på befolkningsstatistik från Sverige.

En liknande teknik presenterade företaget FindAgent med sin “QAgent”, som man lanserade i slutet av 2004. FindAgents QAgent var enligt företaget den första riktiga frågebesvarande sökfunktionen på marknaden för mediabevakning. Googles lansering av Q&A är ytterligare ett bevis för att det finns en efterfrågan på mer effektiva sökmetoder framhåller FindAgent idag som kommentar till lanseringen av Googles Q&A.

“Svars- och faktabaserade sökresultat är definitivt framtiden”, säger Mark Redgrave, VD för FindAgent. ”Googles lansering av Q&A är ett tydligt bevis för att attityden till hur sökmotorer fungerar är under förändring. Användarna av sökmotorer söker ofta efter specifik information, och en lång lista över länkar som måste sökas igenom manuellt är inte längre ett tillfredsställande sökresultat. Framtidens sökmotorer måste leverera den fakta man letar efter, direkt – och det är precis vad Hapax och FindAgent har gjort sedan 2001. FindAgents sökfunktion levererar fakta och citat direkt, utan mellansteget med ett berg av länkar som manuellt måste letas igenom.”

För mer information om QAgent kontakta FindAgent.

Källa: FindAgent AB