DigDirt lanserar global Intelligence-site på Comdex 2000
På den världsledande datormässan Comdex Fall 2000 lanseras nu siten DigDirt.com av det amerikanska företaget med samma (med svenska ögon sett) något provocerande namn.
DigDirt.com, lanserar sig som världens första internationella sajt för åtkomst av kritisk information från mer än 100 länder. Man erbjuder där produkter och tjänster till både privatpersoner och företag, som vill ha information om personer och företag i totalt 106 länder världen över. Det kan vara allt ifrån bakgrundskontroller till ren finansiell information. Inga informationsinsamlingsuppdrag, med global täckning, verkar främmande för detta företag, som ur ett europeiskt perspektiv verkar vara någons slags hybrid mellan ett Business Intelligence företag och en detektivbyrå. En känsla som bekräftas av att företaget använder sig av ett antal f.d. agenter från Secret Service och CIA. Företaget säljer även, till vilket företag eller person som helst, olika programvaror och undersökningsverktyg som utvecklas av tidigare anställda på just CIA. Man framhåller dock att företagets fokus är på mera traditionella researchuppdrag.
DigDirt är en typ av företag som vi inte har i någon större utsträckning i Sverige och Europa för den delen. I USA är det dock betydligt vanligare med den här typen av företag, som nu alltså kan anlitas av vem som helst runt om i världen.
Onekligen ett pikant och annorlunda inslag på Comdex-mässan var det i alla fall.

Källa: DigDirt