D&B lanserar CreditControl Consumer för personupplysningar på Internet
D&B och dotterbolaget Svensk Handelstidning Justitia (SHJ) lanserar tjänsten Credit Control Consumer med personupplysningar utan omfrågadkopia. Tjänsten har gjorts möjlig genom ett par domstolsutslag gällande publicering av konsumentinformation.
Tidigare har D&B och SHJ erbjudit företag färdigpaketerade lösningar med företagsrapporter och företagsbevakning i Credit Control. Nu kan D&B och SHJ även erbjuda personupplysningar via Credit Control, som är en Internetbaserad abonnemangstjänst. Upplysningen Credit Control Consumer innehåller bland annat uppgifter om taxerad inkomst, fastighetsinnehav, betalningsanmärkningar, skuldsaldo och information om skuldsanering.
”Det som är unikt med Credit Control Consumer är att omfrågadkopia inte kommer att gå ut till de personer som någon av våra kunder tagit ut en upplysning på. Det krävs inte heller något så kallat legitimt skäl för att ta en upplysning på en privatperson”, säger Pierre Köllerström, produktchef på D&B.
Bakgrunden till att detta har blivit möjligt är två domar i länsrätt och kammarrätt. Med stöd av databaslagen fastställde domstolarna nyligen att företag med publicistisk verksamhet har rätt att lägga ut kreditinformation om privatpersoner på Internet.
D&B har idag världens största kommersiella databas med information om mer än 65 miljoner företag i hela världen samt alla privatpersoner i Sverige och Norge. D&B levererar i dag affärsinformation till totalt 150 000 kunder och över 90 procent av Business Week Global 1000 använder D&B.

Källa: D&B Sverige AB