Cision säljer av dotterbolag
Cision har ingått ett avtal om försäljning av samtliga aktier i det danska dotterbolaget Cision Danmark A/S till Infomedia A/S. Infomedia A/S är den ledande aktören på den danska marknaden för omvärldsbevaknings- och analystjänster. Infomedia A/S ägs av mediegrupperna JP/Politikens Hus och Berlingske Media. Transaktionen kommer att slutföras den 6 februari 2009.

”Försäljningen av Cision Danmark A/S är ett viktigt steg för att öka takten i omstruktureringen av den nordiska omorganisationen. Försäljningen förväntas leda till förbättrad lönsamhet för Cisions nordiska region och partnerskapet med Infomedia kommer att ge oss bättre möjligheter att erbjuda våra nordiska och internationella kunder de allra bästa danska bevaknings- och analystjänsterna”, säger Hans Gieskes, Cisions koncernchef.

Cision Danmark A/S hade 68 anställda den 31 december 2008 och en omsättning på ca 50 miljoner danska kronor under räkenskapsåret 2008. Cisions affärsområde Plan & Connect i Danmark, med en årlig omsättning på ca 2 miljoner danska kronor, ingår inte i försäljningen. Cision och Infomedia A/S har ingått ett samarbetsavtal som ger Cisions kunder utanför Danmark tillgång till danska bevaknings- och analystjänster samt ger Infomedia tillgång till Cisions internationella bevakningsmaterial och analysresurser.

Källa: Cision AB