Cision och Newsline Group i nytt samarbete- lanserar digital bevakning av print media
Nu breddar kommunikationsföretaget Cision sina bevaknings- och analystjänster ytterligare. Genom ett samarbete med Newsline Group ingår nu även digital bevakning av de största papperstidningarna i PR-verktyget CisionPoint.
I början av oktober lanserade Cision omvärldsbevaknings- och analystjänster i Sverige med det internationellt prisbelönta PR-verktyget CisionPoint. Nu tar företaget nästa steg i utvecklingen och kan utöver bevakning av nyhetskällor på internet och sociala medier även erbjuda bevakning av landets ledande papperstidningar. Bevakningen av printmedia görs i samarbete med Newsline Group, specialister inom omvärldsbevakning och analys.

– Genom att komplettera vår bevakning med pappersversioner i digitalt format av bland annat Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Aftonbladet, Expressen och Dagens Industri, kan vi erbjuda våra kunder en bredare träffbild och säkerställa en suverän omvärldsbevakningslösning, säger Magnus Thell, VD för Cision Norden. Samarbetet med Newsline Group möjliggör ett ännu bättre CisionPoint för nordiska kommunikatörer och kompletterar vårt globala erbjudande och är en viktig del i de ledande PR-tjänster vi tillhandahåller.

– Tillsammans med Cision når vi ut till en bredare målgrupp, det känns väldigt bra, säger Torbjörn Johansson, COO, Newsline Group. Vi känner ju till Cision väl sedan tidigare, vi har båda levererat tjänster till den svenska informations- och kommunikationsbranschen i många år. Detta är dock första gången vi inleder ett samarbete och det känns väldigt spännande.

Källa: Cision