Cision inleder samarbete med nordisk marknadsundersökare
YouGov Zapera:s BrandIndex är en daglig marknadsundersökning som förser kommunikatörer med information om hur allmänheten uppfattar varumärken. Undersökningen genomförs i hela Norden och påbörjades i maj i år. BrandIndex är unik i sitt slag genom att undersökningen utgår från en helhetssyn på varumärken och tittar på alla aktiviteter som kan påverka ett varumärke exempelvis vad som sägs i media, bland vänner, i reklam och bloggar.

I BrandIndex ingår sju grundfrågor och bland annat undersöks hur mediebilden påverkar allmänhetens uppfattning om ett varumärke.

”Genom att kombinera Cisions analyser, där det finns starka mått för varumärkesbyggande genom media, och BrandIndex kan våra kunder få fördjupad information. Bland annat om vilka effekter mediebilden har på attityder till varumärken, både sitt eget men också i jämförelse med andras”, säger Per Söderpalm, Nordisk analyschef på Cision.

YouGov Zapera får i och med samarbetet tillgång till Cisions Medieagent.

”Vårt samarbete innebär att båda våra företag höjer sin egen kunskapsnivå kring medias påverkan på varumärken och därmed blir vi ännu bättre rådgivare för våra kunder”, säger Kicki Molin, Country Manager för YouGov Zapera i Sverige.

Källa: Cision