Brimstone – nytt svenskt företag som utvecklar Business Intelligence verktyg
Brimstone heter ett nytt svenskt företag som nu satsar på att utveckla Business Intelligence (BI) verktyg. Företaget arbetar för nuvarande med sin första produkt som kommer att lanseras i slutet av sommaren 2001. Brimstone fokuserar på utveckling av programvara som stödjer det dagliga BI-arbetet.
”Brimstone ser tydliga problem med dagens mjukvarustöd för Business Intelligence. Den största delen av dessa verktyg fokuserar på att hantera och samla in elektronisk information. Däremot glömmer man ofta att den riktigt ovärderliga information man behöver, inte finns digitalt. Information som man samlar in på andra vägar t ex genom personliga möten, telefonsamtal osv separeras därför från den digitala informationen. Detta är mycket olyckligt eftersom det i många fall försvårar analyser och spridning av information”, säger Oliver Merlöv, CEO på Brimstone AB.
Brimstone startades 1 jan 2001 av fyra medarbetare som tidigare arbetade på Absalon Group AB. Absalon utvecklar mjukvaran ”Absalution”, för B2B och kunskapshantering. Brimstone-grundarna var en del av kärnan i utvecklingen av denna produkt.
Brimstone är baserat i Malmö där man är en aktiv del i ett nätverk som innehåller kompetenser inom Artificiell Intelligence, Knowledge Management, och E-commerce. Brimstone arbetar även med olika konsultprojekt som involverar lösningar inriktade på Knowledge Management och E-commerce.

Källa: Brimstone AB