Agent25 och Nobicon startar omvärldsbevakning för intranätet
Sprayägda Agent25 (www.agent25.com) lanserar en tjänst för företags intranät tillsammans med Nobicon (www.nobicon.se). Med hjälp av Agent25:s intelligenta omvärldsbevakning och Nobicons distributionstjänster för intranät kan företag skapa sin egen skräddarsydda omvärldsbevakning av Internet.
”Snabbheten och rörligheten hos Internet gör att många företag känner en osäkerhet över hur de ska sköta sin omvärldsbevakning. Det gör att många inte vet vad som skrivs om deras företag eller om konkurrenter på Internet”, säger Robert Tinterov, VD för Interaktiv Tid där Agent25 ingår.
”Redan anses Internet vara en viktigare nyhetskälla än etermedier, enligt en undersökning i USA. Allt fler företag förstår vikten av att vidga sin omvärldsbevakning till Internetkällor. Särskilt som det som publiceras på Internet ofta skiljer sig från det som hamnar i tidningen. Dessutom sker Agent25:s och Nobicons distribution i realtid jämfört med de gamla klipptjänsterna som ibland kan distribuera sina tidningsurklipp flera dagar för sent”, säger Matti Palm, chefredaktör på Agent25.
”Genom samarbetet med Agent25 skapas möjligheter för våra kunder att också bevaka de nyheter som publiceras på Internet. Det urval som görs av Agent25 styrs av kundspecifika profiler. Dessa profiler kan med fördel breddas till att omfatta allt från det egna företaget till bevakning av kunder, konkurrenter och verksamhetsområden”, säger Rune Söderström, VD för Nobicon.

Källa: Nobicon