Agent25 och Dagens PS samarbetar om ny informationstjänst
Följ ditt företag och din VD på nystartade ”PR-börsen” – ett samarbete mellan Dagens PS och omvärldsbevaknings-företaget Agent25.

PR-börsen följer svenskt näringsliv i pressen varje vecka. Omvärldsbevakningsföretaget Agent25 mäter varje dag hur ofta bolagen och dess VD förekommer i Sveriges 410 viktigaste nyhetsmedier på internet. Varje dag publiceras över 7 000 artiklar på dessa internetkällor. Resultaten sammanställs en gång i veckan med jämförelseplaceringar till föregående vecka. Man kan alltså se om företaget eller VD-n är en ”bubblare” eller på fall, vad gäller nyhetsvärde alltså. Listorna ska naturligtvis inte tolkas med positiva eller negativa förtecken.

”I första listan visar vi hur A-listans bolag och VD-ar synts i media under årets första månad. Som jämförelse kan man även se placeringen på motsvarande lista för december 2003, säger Johan Johansson, analytiker på Agent25.”

”Listorna säger något om intensiteten och mediaintresset för ett företag eller dess VD. De är också intressanta som ett verktyg för jämförelse med konkurrenterna. Att toppa listorna behöver dock inte nödvändigtvis vara ett tecken på god publicitet eller ett gott PR-arbete – det kan vara precis tvärtom, säger Bengt Uggla, chefredaktör för Dagens PS.”

Listorna är också t.ex. intressanta som en jämförelse med konkurrenter. För information om hela listan följ källänken nedan.

Källa: PR-börsen (Agent25)